Flexibele no-nonsense aanpak!

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld veel vragen zonder hier altijd een antwoord op te hebben…

Uw cijfers zijn een commerciële en strategische tool! Door gebrek aan kennis, kunde of interesse wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan cijfers. De cijfers geven nochtans de operationele realiteit van uw onderneming weer. Een inzicht die onontbeerlijk is voor het dagelijks bestuur en het bepalen en het volgen van uw strategie.

Smartfigures steunt ondernemers om de brug te maken tussen hun financiële cijfers en het beleid om zo betere resultaten te kunnen neerzetten.

Wist u dat meer dan 65% van de KMO’s die falen, dit doen door ontoereikende skills in dit domein!

Dankzij de uitgebreide ervaringen op commercieel, strategisch en financieel vlak, beschikt Smartfigures over alle troeven om u hierin bij te staan!

Naast onze expertise waken we er ook over om steeds de eigenheid van uw organisatie te respecteren en stelt Smartfigures ‘empathie en pragmatiek’ resoluut voorop.

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld een aantal vragen zonder hier altijd een antwoord op te hebben.

  • Wat zullen toekomstige investeringen u opbrengen?
  • Hoeveel werkkapitaal heeft u nodig?
  • Wat kan u doen om uw werkkapitaal te optimaliseren?
  • Hoe genereert u een hogere cashflow?
  • Welke factoren beïnvloeden uw resultaat?
  • Welke financiële KPI's zijn van belang voor uw bedrijf?
  • ...

Om u te helpen deze vragen te beantwoorden, past Smartfigures volgende methodiek toe:

Intake (No cure, no pay!)

Ieder advies begint met een grondig gesprek. Wij zitten graag samen om beter te begrijpen hoe we u kunnen helpen om uw business efficiënter en meer resultaatgericht te managen. Dit geheel vrijblijvend!

Analyse

Opmaak van een gedetailleerd financieel rapport waaruit we de operationele realiteit van uw onderneming in kaart brengen.  Deze analyse zal helpen stappen te zetten naar meer controle en betere resultaten.

Implementatie

Rekening houdend met de eigenheid van uw organisatie, de vooropgestelde strategie en doelen zullen wij u helpen deze noodzakelijke stappen te zetten naar betere resultaten. Samen met u zullen we de KPI’s bepalen die voor uw organisatie relevant zijn.

Toekomst

We kijken meerdere jaren vooruit en gaan de consequenties berekenen van de nog te nemen of reeds genomen beslissingen. Concreet maken we een projectie van balans, resultatenrekening en cashflow. Ook de relevante KPI's blijven we in de toekomst monitoren.